Hoe werken wij?

U wilt graag dat uw hond(en) meegaan met de groepsuitlaat? Wat leuk !

Hoe gaat het nu in zijn werking? 

De belangrijkste vragen worden per app, telefoon of email gesteld om te kijken of uw hond mee kan.

Na dit gesprek hebben we eerst een kennismakingsgesprek. Zo kunt u kennis maken met ons en wij met u en uw hond(en).

Hierin kunnen we goed beoordelen of uw hond(en) echt mee kunnen. Hoe hij of zij bijvoorbeeld reageren op ons, want een klik moet er wel zijn. Meestal kunnen wij tijdens dat gesprek al goed inschatten hoe de hond het gaat doen in de groepswandeling. Mochten er twijfels zijn dan kan hij of zij een proefwandeling maken en daarna wordt er besloten of het voor vast wordt. Vaak wordt de hond bij de eerste wandeling nog vastgehouden of krijgt een lange lijn om te kijken of de hond wel reageert op ons. Gaat dit allemaal goed dan gaan ze al snel helemaal los lopen.

Er wordt een afspraak  gemaakt wanneer uw hond(en) voor het eerst mee gaan. Houd u er rekening mee dat als er niemand thuis is dat wij tijdens het kennismakings gesprek al graag een sleutel ontvangen.

Verder is het belangrijk dat uw hond(en) goede riemen hebben. Een rollijn is wel handig bij de individuele uitlaat, maar niet voor de groepsuitlaat. De halsband of tuigje is goed passend.

Bij nat weer is het handig om een handdoek neer te leggen zodat de hond droog gemaakt kan worden bij binnenkomst.

Als u dan wat lekkers neerlegt voor de hond (voor ons mag ook…) dan geven we het nog voordat we vertrekken. Vaak krijgen ze bij het afscheid nog wat lekkers van ons, maar mocht hij of zij allergisch zijn dan horen wij dat graag.