Uitlaatservice.
Home.
Gedragsproblemen.
En alles voor het geluk van uw hond
Bachbloesemremedies.
Hondsgeluk hondenuitlaatservice
Contact.
Over Hondsgeluk.
Links.
hondenuitlaat
Foto's.
Gedrag in huis
Dingen stukmaken als u weg bent
Er kunnen verschillende redenen zijn voor zijn gedrag waaronder:
- scheidingsangst
- verveling
- niet genoeg beweging
- tanden komen door.

Een hond die te weinig beweging krijgt en/of niet genoeg gestimuleerd wordt kan uit frustratie spullen gaan vernielen.
Ga met uw hond op training die bij het ras past, maak lange wandelingen, speel met de bal (als hij dat leuk vind) Ieder ras heeft zo z’n eigen behoefte. Geef hem zijn eigen speeltjes en leer hem ook dat dat zijn speeltjes zijn.

Als zijn tanden doorkomen geeft u hem iets waar hij op kan kauwen en houdt hem apart in een kamer waar hij geen spullen kan vernielen of een bench als u weg bent.
Als u lang weg blijft kunt u het beste iemand inschakelen die de hond tussentijds uitlaat, want 8 uur in een bench is echt te lang. Een bench hoort een rustplek te zijn voor de hond en niet als een straf aan te gaan voelen.

Verlatingsangst is wat moeilijker op te lossen en vraagt wat meer geduld.
U hond moet leren dat het niet erg is als u weg gaat en dat u gewoon weer terug komt. Dit kunt u oefenen door in het begin maar een paar minuutjes weg te gaan. Doe altijd dezelfde handelingen voordat u weg gaat en neem niet overdreven afscheid van uw hond. Dus doe u jas aan, pak uw tas, uw sleutels en ga gewoon weg. Blijf een minuutje buiten staan en ga dan weer naar binnen. Let op: indien u hond gaat blaffen wacht dan op het moment dat hij even stil is en ga dan pas naar binnen. Anders gaat uw hond de link leggen tussen blaffen en terug komen en dat is niet de bedoeling. Doe dit een paar keer per dag en voer de tijd steeds verder op als u ziet dat het goed gaat.

Een andere manier is om een cassettebandje te maken (of cd) met daarin zelf opgenomen teksten. Bijvoorbeeld: (naam hond) ga naar je mand, alles is goed enz. Gewoon rustige zinnen die de indruk aan de hond geven dat ook al ziet hij u niet, u bent er wel. Speel dit af zodra u weg gaat (houdt rekening met de tijd die u nodig heeft om de speler aan te zetten en echt de deur uit gaan).

Als u thuis komt negeert u de hond, reageer niet op zijn uitbundige manier van begroeting en wordt niet boos als hij iets vernielt heeft. Doe zo nonchalant mogelijk, zeg hallo, doe u jas uit, ruim rustig de spullen op en pas als de hond rustig is kunt u hem aaien.
Terug.
Hondsgeluk  op