Uitlaatservice.
Home.
Gedragsproblemen.
En alles voor het geluk van uw hond
Bachbloesemremedies.
Hondsgeluk hondenuitlaatservice
Contact.
Over Hondsgeluk.
Links.
hondenuitlaat
Foto's.
Problemen met mensen
Blaffen als de deurbel gaat

Er zijn honden die gewoon sneller en meer blaffen dan andere honden. De ene hond blaft helemaal niet, maar loopt wel naar de deur om te zien wie er is, de andere hond blaft maar laat zich makkelijk  corrigeren en stopt met blaffen. Maar als uw hond hard blaft en helemaal gestresst raakt als de deurbel gaat is dit ergerlijk voor u, maar ook voor de buren.

Ga niet schreeuwen tegen de hond. Hij ziet het als een beloning voor zijn inspanning en zal het zeker de volgende keer weer doen. Negeer liever zijn gedrag en blijf zitten totdat hij rustig(er) is en laat hem in zijn mand zitten. Daarna opent u pas de deur. Vraag de visite de hond te negeren totdat hij rustig is.
Grommen naar kinderen

Honden zien ons niet als een ander soort wezen, voor hem zijn we  gewoon hetzelfde als hem. Hij erkent alleen een rangorde. Als hij gromt maakt hij kenbaar dat wat het kind doet hem niet bevalt en afstand moet houden. Dit is normaal honden gedrag wat vertaald kan worden als: “ik waarschuw je” . Pas als aan deze waarschuwing geen gehoor wordt gegeven kan de hond iets anders gaan doen (bijten, weglopen)Houdt er rekening mee dat kinderen niet altijd goed weten hoe ze met de hond moeten omgaan. De hond is geen speelgoed en niet iedere hond is geschikt als knuffelhond.
Leer kinderen hoe ze het beste met een hond om kunnen gaan en als het kind te jong is zorg dan dat de hond een eigen plekje heeft waar hij naar toe kan gaan.
Als de hond gromt tegen kinderen omdat hij slechte ervaringen ermee heeft of helemaal niet gewend is aan kinderen kunt u hem opnieuw opvoeden. Maak de ervaring met kinderen een positieve ervaring door
beloningen te geven. Laat het kind ook wat lekkers geven aan de hond, zodat hij kan leren dat kinderen nog niet zo slecht zijn.

Een andere manier is gelijk een ander gedrag aan te leren zodra de bel gaat en hem daarvoor te belonen. Bijvoorbeeld naar zijn mand te laten gaan of een bal te pakken. Beloon hem hiervoor ook al doet hij het maar gedeeltelijk. Leer hem eerst datgene aan wat u wilt dat de hond gaat doen als de deurbel gaat, voordat u oefent met de deurbel.

Oefenen dit met bekende die aanbellen zodat u niet gelijk de deur open hoeft te doen. Blijf zelf heel rustig als de bel gaat, want de hond neemt ook uw spanning over.
Terug.
Hondsgeluk  op