Uitlaatservice.
Home.
Gedragsproblemen.
En alles voor het geluk van uw hond
Bachbloesemremedies.
Hondsgeluk hondenuitlaatservice
Contact.
Over Hondsgeluk.
Links.
hondenuitlaat
Foto's.
Gedrag andere honden
Uitvallen naar andere honden
Wat te doen als uw hond wordt aangevallen
Blijf rustig. De meeste honden willen alleen maar hun rangorde bepalen en het gevecht is meestal niet (levens)bedreigend.
Als u de hond ziet aankomen kunt u het proberen te voorkomen door agressief verbaal naar de hond te reageren. Stamp op de grond, klap in uw handen of schreeuw zelfverzekerd: “weg” en straal de juiste lichaamshouding daarbij uit. Als u een paraplu bij u heeft, open deze dan snel in de richting van de hond. Ga er echter niet tussen staan, want als de hond niet onder de indruk is kan hij u aanvallen (per ongeluk..) maak ook geen oogcontact met de agressieve hond, want dat is uitdaging in hondentaal. Til uw hond ook niet op, want dat kan de situatie gevaarlijker maken. (de hond kan u aanvallen om bij uw hond te komen).

Om de honden uit elkaar te halen kunt u dat doen door de honden aan de achterpoten te trekken, zodat ze alleen nog steun hebben op hun voorpoten. Uiteraard doet u dit alleen bij u eigen hond. Doe dit echter wel op het moment dat de honden elkaar niet meer met de bek elkaar vasthebben. Soms werkt het om een jas over de kop van de aanvallende hond te gooien. Indien voorhanden werkt water ook heel goed, bijvoorbeeld een emmer water of tuinslang.

Heeft de hond echt stevig vast kunt u de grip verbreken door via de zijkant van zijn bek een stok tussen de kaken te duwen.
Probeer altijd rustig te blijven. De meeste honden zijn snel uitgevochten als de rangorde is bepaald en de schade is meestal te overzien.
Een hondencursus kan u hierbij goed helpen. Belangrijk is dat u weer vertrouwen in uw hond krijgt en in uzelf en daarbij werkt een honden cursus erg goed.

Afleiden is ook een goede manier. Zorg voor wat lekkers of een speeltje en leidt de hond af als u een andere hond tegen komt. Doe zo relaxed mogelijk, denk niets aan de hand, wij gaan gewoon spelen. U bent ook de roedelleider,
dus als u zegt: aandacht bij mij, moet de hond dit geven. U moet echter wel uitstralen dat u de roedelleider bent. Loop rechtop en met zelfvertrouwen, denk positief, zie voor u dat de hond zijn aandacht bij u heeft.

Mocht het echt erg zijn, doe dan tijdelijk een muilkorf om als u de hond uitlaat. Dan heeft u in ieder geval het idee in uw hoofd dat de hond geen schade kan brengen aan de andere hond. Maar onthoud dat uw hond zich ook niet kan verdedigen tegenover andere honden die uit kunnen vallen. Dus: alleen laten kennismaken met honden die niet agressief zijn, zodat bij u het positieve gevoel kan vergroten.

Terug.
Hondsgeluk  op